Järva kattklubbs aktiviteter

Fototävlingar på vår Facebooksida

På vår medlemssida på Facebook har vi varje månad en fototävling och den vinnande katten får sedan pryda omslagsbilden i gruppen.

Läs mer på medlemssidan här

Har du förslag på någon rolig aktivitet eller föreläsning så skicka gärna ett mail till styrelsen på styrelsen@jarva.nu

Läs om några av våra tidigare roliga aktiviteter

Kattens Dag 3 december 2023

Några glada kattägare från Järva Kattklubb samlades på Arken Zoo i Bromma Blocks för en trevlig dag i kattens tecken!

Räkfest 2023

Den 17 maj 2023 hade vi vår årliga räkfest med massor av räkor och mycket skratt, vi åt mängder med räkor, bröd, paj, sallad, majonnäs mm.
Som vanligt hade vi också ha vårat trevliga vinlotteri och när vinflaskorna tog slut så lottade vi även ut all mat som blev över. Vi delade också ut priser till årets Järvakatter!

Föreläsning om parasiter med Docent Cecilia Alsmark

Vi bjöd in underbara Cecilia Alsmark för att föreläsa om tarm- parasiter för våra medlemmar. Hon är docent i Parasitologi och föder upp Ocikatter under stamnamnet SE*Alsmarks tillsammans med sin man Björn.

För tio år sedan hade nästan ingen hört talas om parasiten Tritrichomonas och några olyckliga hade fått Giardia i samband med sin importerade katt. I många år har lös avföring kvittats som känslig mage, men nu när man har börjat ta mer prover på sina katter har man märkt att tarmparasiter är vanligare och vanligare. Tarmparasiter är ingenting att skämmas för och alla kan drabbas av dem.